DSC03688

Rozenbottel – Sinaasappel coulis

Nog een fantastisch rozenbottel product. Deze rozenbottel-coulis, is niet alleen geschikt als basis voor rozenbottel thee, maar ook als topping voor ijs en desserts, als basis voor sauzen voor wild en gelei, maar ook als basis voor glaçage of bavarois.

Bereiden 3,5hours .. Koken 60 minuten .. Houdbaarheid min.1 jaar

INGREDIËNTEN .. 3 liters

  • 2 kg verse rozenbottels (±1200 g pure vruchten)
  • 1,5 kg kristalsuiker
  • 1,5 liter sap van verse sinaasappels

BEREIDING

Was de rozenbottels, snijd de bodems en toppen af en snijd ze in twee. Ik noem dit “De Amerikaanse manier” om rozenbottels te verwerken. De “Italiaanse manier” is beschreven bij Rozenbottel confituur.

Doe het fruit in een pot en voeg 1 liter water en 1,5 liter sinaasappelsap met pulp toe en breng alles aan de kook. Wanneer het begint te koken, roer af en toe om het fruit te koken tot het zacht is. Als het zacht is, zet het uit het vuur en zeef het over de fijne zeef.

Meng het gezeefde sap met suiker en breng het aan de kook onder af en toe roeren. Het sap begint tijdens het koken zachtjes te schuimen, wat betekent dat overtollige haartjes die erin zouden kunnen komen tijdens het zeefproces worden nu gevangen in het schuim bovenop. Schep het voorzichtig uit de saus.

Laat nog een paar minuten koken, giet in steriele flessen en sluit goed af. Laat afkoelen en bewaar deze voor later gebruik.

De eerste 3 liters coulis heb ik zonder sinaasappelsap gemaakt, de andere drie ermee. Coulis is echt geweldig!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.