IMG 4295

Ingemaakte geraspte appels

Super kant-en-klaar appelen. Inmaken en open in geval van nood. Op deze manier heb je appelen altijd klaar voorsnelle koekjes, bijgerechtjes of als gezond tussendoortje voor de kleinste.

Bereiden 30 minuten .. Houdbaarheid 1 jaar

INGREDIENTEN ..

  • 3 kg appels
  • 2 weckpotten

BEREIDING

Ik bewerkte mijn 3 kg verse appels van deze seizoen, maar u kunt gemakkelijk meer maken.

De procedure is eenvoudig: was de appels schoon, verwijder het klokhuis en rasp ze in de keukenmachine. Vervolgens pres het sap uit hen (met de hand, of zoals ik – zie de foto hieronder). Zet ze in de potten en druk ze echt goed na iedere portie (er mogen geen luchtballen blijven).

Het steriliseren kan gedaan worden door klassieke manier – in de kookpot, of in de vaatwasmachine. Als u kiest voor het steriliseren in de kookpot, zet zeer goed afgesloten potjes met appels in de pot, giet het water bijna tot aan de deksels en breng aan de kook. Wanneer de temperatuur van het water bereikt 85°C, tel 25 minuten voor het steriliseren. Na het steriliseren neem de potten uit de kookpot en laat ze afkoelen.

Sterilisatie in de vaatwasser: zet de goed gevulde en gesloten potjes in de vaatwasser en start een wasprogramma – best op 70°C. Wanneer het programma is afgelopen, zal je gesteriliseerde en mooi gewassen potten hebben. Nog warm, zet ze ondersteboven en laat afkoelen.

Deze appels zal je zeker op prijs stellen als je een onverwacht bezoek krijgt. Het enige wat je dan zal moeten doen is gebruiken van een pot met klaar geraspte appels.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.