IMG 6926

Uitnodiging voor de Glutenvrije bedevaart

Zoals we allemaal weten zijn we nu in de periode van 40 dagen van vasten. Deze vastentijd had tot vandaag omwille van gewelddadige vastenpraktijken, die de onwetende verbitterde verspreiden voornamelijk negatieve reclame. Maar de vastentijd heeft onvermijdelijk en zeker een positieve boodschap zoals het God zelf in zijn woord heeft gezegd en die we zolang hebben gemist. En toch is er hij :

“Keert tot Mij terug, van ganser harte, met vasten, met geween en met rouwklacht. Scheurt uw hart en niet uw kleren, keert terug tot de Heer uw God, want genadig is Hij en barmhartig, lankmoedig en vol liefde, en Hij heeft spijt over het onheil.”

Dat positieve feit aan het vasten is, dat God verwacht van ons niet, dat we na 40 dagen allemaal vegetariërs, of perfect heiligen zullen worden. Dat zeker niet.

Maar wat er zeker van ons verwacht is, is de verandering op het vlak van ons leven zelf, verandering van onszelf en van onze gedachten, daden en het gedrag tegenover de mensen om ons heen. En het is ook nuttig om de mentaliteit overal te veranderen waar het door een of andere reden niet geweest is of gewild was. Of omdat we gewoon niet in staat zijn geweest om een andere weg te zoeken, of zijn we niet bereid geweest om eerlijk dichterbij degenen te zijn die het vaak moeilijker dan we denken hebben. In het vasten gaat het niet alleen over – en zelfs het negatieve van onszelf om op te geven. Want we zijn in feite gevraagd alleen het oude, gebruikte en onnodige last om op te geven. Maar als we de oude ervaring door een nieuwe veranderen kunnen we niet alleen nieuwe kennis maar ook nieuwe vrienden krijgen. Het is eigenlijk hetzelfde avontuur zoals na jaren in een favoriete restaurant te eten die je nu tijdelijk door een volledig nieuw vervangt. Je verliest hier zeker niets, integendeel.

Daarom hebben we in POVVI besloten om al onze vrienden, supporters, en degenen die ons nog door hun kritiek helpen te verbeteren, te uitnodigen tijdens deze 40 dagen – samen met ons in de wereld van gluten-vrije lekkernijen te dwalen.

Laten wij samen met allen die zich het klassieke brood en gebak echt niet kunnen veroorloven, de nieuwe horizonten van de gezonde voeding en glutenvrije traktaties ontdekken. En als bewijs dat we u zeker voor geen “ziekenhuisvoedsel”, of hard brood en onaangename gebakjes trakteren, bekijk hier enkele van onze glutenvrije recepten:

Winters varkensgebraad →

Glutenvrije quiche →

Dessert gratin →

Bijna gazpacho →

Daniela ® →

Deze recepten, samen met gluten-vrije categoriën zijn onze bijdrage voor iedereen die ze nodig heeft. Maar daarbij bieden we ook de mogelijkheid om glutenvrije recepten te koken volgens degenen onder jullie die deze glutenvrije bedevaart door gestuurde recepten met anderen willen delen.

Wij beloven niet dat we ze allemaal zullen gebruiken, maar we zullen zeker de beste recepten van kiezen en deze zullen we straks publiceren onder de toestemming van de auteurs.

Wij verheugen ons op uw deelname op deze glutenvrije bedevaart, jullie feedback en natuurlijk, gedeelde recepten en reacties.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.