IMG 926311

Pinda Fudge

Typisch Engels klassieker.

Bereiden 10 minuten .. Koelen 2 uur

INGREDIENTEN .. 30 st

  • 180 g bittere chocolade 70%
  • 210 g gecondenseerde zoete melk
  • 150 g Pindaboter zonder stukjes
  • 70 g cacao

BEREIDING

Fudge kan je op 3 manieren maken:
1. in bain-marie pot
2. in microgolf
3. boven een kom met kokend water

In heb hem voor 2 minuten op volle toer in microgolf gemaakt, daarom zou ik deze manier beschreven.
In een hittebestende kom doe de chocolade, pindaboter en gecondenseerde zoete melk. Zet de kom in de microgolf en lat twee minuten op volle toeren koken.
Neem de kom uit de microgolf en roee goed door. Bekleed een platte boord of bakplaat met grootte 24 x 24 cm (of een ronde met diameter 28 cm) met het bakpapier. Fudg hoeft niet meer dan 5-7 mm dik zijn. Het recept is gemaakt voor de bakplaat van 24 x 24 cm.

Giet de fudge in de vorm. Strijk hem over de hele opervlakte glad. Werk snel want fudge is snel hard. Bekleed de bovenkant met een vel bakpapier en strijk fudge door het papier met een kleine rol of glas plat. Doe fudge in d ekoelkast en laat hem voor minimim 2 uur opstijven- het best gedurende nacht.

Neem fudge na afkoelen van de vorm. Op de platsen waar de luchtballen zijn geweest heb je nu kleine kraters, wat geen probleem is. Met ze oogt jou fudge echt origineel. Nu snijd van fudge carrè’s niet groter dan 3x3cm. Carré hoeft heel mooi ogen. Bij het snijden heb ik mezelf met de mes in cacaopoeder de doppen geholpen. Door cacao was het mes niet plakkerig.

Doe de cacao in een plastiek zakje en doe de fudge daarin. Schud fudge in een zakje even en neem de carré’s weer uit met een kleine zeef. Schud de zeef heel voorzichtig, zodat de hoekjes van carré mooi scherp blijven. Wie wreest dat te maken, kan van de massa ook balletjes rollen en deze in cacao laten rollen.

Neem daarna de carré’s met de handschoenen of met behulp van een ander plastiek zakje van de zeef en zet ze in een recipient of op de boord. Als je geen handschoenen of plastiek zakje zal gebruiken, let op zodat je fudge niet vol van vingerafdrukken zal zijn. Het zou zeker niet lekker zijn om fudge met ze te presenteren.

Serveer ze bij de tasje sterke koffie, of als geneesmiddel voor depressies van het weer of verveling. Bewaar de rest in een gesloten recipient zodat de cacao geen vocht zal opnemen in de koelkast.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.