IMG 93361

Kastanjetruffels

De truffel zijn naam ontleent aan de edele paddenstoel uit de Périgord, waarvan hij de ongelijkmatige vorm en het aardachtige uiterlijk heeft. De truffel werd in de kerstperiode van 1895 gecreëerd door Louis Dufour, een patissier uit Chambery (Frankrijk) en wordt sindsdien door alle chocolatiers bereid.

Bereiden 15 minuten .. Koelen 2 uur

INGREDIENTEN .. 50 st

  • 200 g pure chocolade 70%
  • 125 g boter
  • 2 el whiskey of cognac
  • 100 g + 1 el cacao
  • 300 g kastanjepuree met vanille

BEREIDING

Smelt de chocolade au bain-marie of in microgolf. Roer hem zacht tot gladde massa. Voeg de boter toe, zet hem van het vuur en voeg nog whiskey of cognac en 100 g cacao toe.

Meng alles goed tot een gladde massa. Voeg nu de kastanje-vanillepuree toe en roer nog eens goed. Wet de massa in een kom, sluit af met een folie en zet voor ca.2 uur in de koelkast opstijven. Na twee uur maak met behulp van twee theelepels van de chocolademassa de balletjes in de grootte van walnoot. Rol ze even door de cacao en zet ze in een recipient of boord. Je mag de cacao ook in een zakje doen en de balletjes daarin steken, even schocken en klaar. Als de zak gebruikt, neem de balletjes van met de handschoenen.

Serveer ze eventueel met Marron glacè als een klein snoepje voor de koffie.
Bewaar de truffels in een gesloten recipient in de koelkast en neem ze ongeveer 30 minuten voor het serveren van het recipient weg.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.