IMG 95692

Framboostruffels

Framboosversie van truffels. Onweerstaanbaar !

Bereiden 5,5uur + 30 minuten

INGREDIENTEN .. 53 stuks

  • 283 g verse of ontdooide frambozen
  • 4 el poedersuiker
  • 454 g pure chocolade, in stukjes
  • 12 el slagroom
  • 2 el ahornsiroop
  • nog eens 454 g pure chocolade voor couverture
  • 4 el rode voedingskleur voor versiering

BEREIDING

Doe de frambozen in de mixer en mix tot een papje. Zeef ze en verwijder de pitjes. Doe de sap in een pot, voeg de suiker toe en breng aan de kook. Roer regelmatig tot de massa de dikte van een confituur zal krijgen en inkookt tot helft. Zet van het vuur en laat rusten.

Doe de gehakte chocolade in een grote kom. Verwarm de slagroom tot ze bijna kookt en giet over de chocoladestukjes. Wacht ongeveer 2 minuten tot de chocolade begint te smelten en roer dan alles goed samen tot hij volledig smelt.

Meng de chocolade met een klopper tot de homogeene massa. Dit is jou ganache. Voeg bij de chocolade de siroop en frambozenpuree en meng goed samen. Sluit de kom af met een folie en laat voor 3 uur in de koelkast opstijven.

Bedek de bakplaat met een bakfolie of waxpapier. Met de hulp van twee theelepels maak van de chocolademassa mooie evengrote balletjes en zet ze op de bakplaat. Als ze allemaal klaar zijn, zet ze voor 2 uur in de diepvriezer opstijven.

Doe de couverture in een kom bestemd voor de microgolf. Zet de kom met de chocolade in de microgolf voor een minuut en roer hem daarna goed door. Herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten zal zijn. Let op! De chocolade mag niet te warm zijn, anders beginnen de truffels onder die warmte van binnen smelten.

Doop de truffels in de couverture met behulp van de vorkjes of speciaal daarvoor dienende lepels. Neem de truffels van de chocolade, zet ze op de bakplaat bekleed met de folie of bakpapier en herhaal het toto alle truffels gedompeld zijn.

Zet nu de truffels in de koelkast = voor ongeveer 30 minuten. Je mag ze eventueel ter decoratie met rode voedselkleur besprenkelen.

Bewaar de truffels in een gesloten recipiënt in de koelkast voor maximum twee weken.