IMG 1700

FrangiBerry ®

Nog een vruchten-notige inspiratie. Dankzij sinaasappeldeeg en kruidige bosbessenpuree heeft deze taart een verrukkelijke, diepe en pikante smaak, voltooid met zachte en zoete smaak van amandelvulling.

Bereiden 45 minuten .. Bakken 20 minuten

INGREDIENTEN .. 4 pers

BEREIDING

Bereid het boterdeeg zoals beschreven in het recept in de link maar gebruik alleen de sinaasappel zest. Laat hem nadien 35 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg na het rusten tot de dikte van 5 mm en zet hem in de taartring. Zet hem terug in de koelkast en laat hem rusten tot gebruik.

Bereid intussen de bosbessenpuree : doe de blauwe bessen in de pot samen met de kruiden, suiker en sinaasappelsap en kook tot puree. Laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.

Nu maak frangipanebeslag zoals beschreven in het recept van de tweede link.

Verwarm de oven voor op 175-180°C.
Neem het deeg uit de koelkast en vul de bodem met een laag bosbessenpuree. Vul een patisseriezak met de frangipane en spuit hem op de puree. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten.

Laat ze na het bakken op een rooster afkoelen. Abrikoteer de taart daarna met de abrikozengelei of bestrooi gewoon met de poedersuiker en decoreer tenslotte met wat bosbesjes.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.