IMG 8298

Croquettes van rode biet-hummus

Dit is een van de manieren waarop ik mijn gezin kan zelfs hun niet favoriete voeding doen eten – zie het bewijs. Omdat hummus niet tot de favoriete gerechten van mijn man behoort, maakte ik hem de rest tot croquettes die mijn Flaming en elke andere “batman” niet zal kunnen weerstaan. Samen met gebakken bloemkool en een knoflook-citroen-dille salsa zullen ze net zoals het vlees van de boord verdwijnen.

Bereiden 15 minuten .. Frituren 4 minuten

INGREDIËNTEN .. voor 20 st

  • 300 g rode bie-hummus, of ander hummus waarvan je te veel hebt
  • 115 g geraspte kaas
  • 2 eiwitten
  • paneermeel

BEREIDING

Voeg je favoriete geraspte kaas toe aan de bereide rode-biet hummus en meng goed.

Je kunt de spuitzak met het mengsel vullen en op een boord rolletjes van 3 cm spuiten; zonder de spuitmond te gebruiken. Snijd ze nu in 4-5 cm lange croquettes.

De massa is vrij stijf en gemakkelijk is om mee te werken, als je de hummus met een lepel op keukenfolie verspreidt en rolt tot een diameter van ± 3 cm.

LET OP! Voeg NOOIT melk, room of andere vloeistoffen toe aan de Croquettes, anders zullen ze tijdens het frituren barsten.

Laat het mengsel afkoelen in de koelkast. Bekleed ze vervolgens in losgeklopte eiwitten en broodkruimels en leg ze in de vriezer voor later (zie foto – ik pak ze alleen na het invriezen in), of frituur ze onmiddellijk op 180°C (ongeveer 4 minuten per kant, niet meer). Dien met aardappelpuree en groene sla.

Smakelijk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.