IMG 3247

Abriko-bramen buns

Zulke prachtige buns kan je voor het ontbijt bereiden als je de meest interessante details van de meest populaire recepten combineert en ze afwerkt met een gezond toetsje.

Bereiden 15 minuten .. Rijzen 60+30 minuten .. Bakken 10 minuten

INGREDIENTEN .. 6 pers

  • abrikozen
  • bramen
  • 20 g boter
  • 5 el bruine suiker
  • eistrijksel

BEREIDING

Bereid het deeg volgens het recept voor de Finse melk beslag zoals beschreven in de link en laat het deeg voor een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C (hete luchtoven -20°C). Na het rijzen verdeel het deeg in stukjes van 50 gram. Bol deze op en leg ze op met papier of bakfolie bekleed bakplaat. Ik had ze twee tegelijk voorbereid. Druk de bolletjes van boven zachtjes plat en laat ze onder de folie 10 minuten rijzen.

Na 10 minuten druk in het midden van hen met de hulp van de bekertje gaten voor de vrucht. Leg de gehalveerde abrikozen in en laat ze nog eens rijzen voor 20 minuten.

Bestrijk daarna de abrikozen met gesmolten boter, bestrooi met 1 theelepel suiker en in doe in het midden van elke abrikoos een braam. Bestrijk ook de bramen met gesmolten boter zodat ze bij het bakken niet afdrogen.

Bestrijk nu de randen van de koekjes met eistrijksel en laat bakken gedurende 10 minuten. Na het bakken, laat afkoelen op een rooster.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.