IMG 78352

Aardbeientorentje

Romantisch minidessert met aardbeienbavarois en decoratiedeeg.

Bereiden 20 + 25 minuten

INGREDIENTEN .. 4 pers

BEREIDING

Ik had nog wat decoratiedeeg bevroren na de bereiding van Passango taart, dus ik gebruikte die. Als u dit echter de eerste keer doet, bereid het deeg precies zoals beschreven in het recept in de link voor decoratiedeeg. De kleur kan je aanpassen volgens de soort fruit dat u in de crème gebruikt.

Neem de strepen decoratiedeeg uit de vriezer en laat ze voor een paar minuten ontdooien. Er is geen noodzaak om ze ’s nachts ontdooien, het gaat echt snel. Snijd ze na het ontdooien in de nodige lengte. Leg de dessertringen met een rhodoidfolie in en leg de strepen deeg in. Op de bodem hoeft je niets te leggen. Of als je wilt maar hebt geen deeg meer, gebruik dan een paar ronde biscuits. Ik heb ze zonder bodem gemaakt.

Bereid aardbeienbavarois volgens het recept in de tweede link en giet het in de voorbereide vormen. Als je torentjes ook zonder de bodem maakt, laat ze uitharden gedurende tenminste een uur in de vriezer en na een uur leg de taartjes op de boordjes en laat ze tot gebruik in de koelkast.

Voor het serveren verwijder de vormen en de folie en versier de torentjes alleen met stukken gesneden aardbeien. In principe: minder is meer.

Decoratiedeeg hoeft liefst de kleur van het gebruikte fruit in bavarois hebben, of in evenwicht met de kleur van andere gewenste crème te zijn. Ik moest de vriezer voor meer lekkernijen losmaken, dus ik combineerde het deze keer met aardbeien.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.