IMG 1976

Weegbree siroop

Deze siroop is een slijmoplossend, anti-inflammatoir geneesmiddel. Nuttig bij ziekten van de ademhalingsorganen, evenals droes (astma), verder een urineweginfectie in de lever en galblaas aandoeningen ulcera (maag en duodenum) in de maag en darmen catarre (in combinatie met diarree, gebruik drugs afkooksel in rode wijn). Bovendien wordt sap van verse bladeren gebruikt om wonden te helen en om de tegels of pleister op oedeem en dergelijke te bereiden. Anders schoon verse blad kan ook direct worden gebruikt – als eerste hulp – om te stoppen met bloeden in lichte verwondingen.

Bereiden 60 minuten .. Rijpen 2 maanden

INGREDIENTEN

  • 800 g weegbree bladeren
  • 1 kg ruwe rietsuiker

BEREIDING

Hier is ons volgende gezond recept: Verzamel verse weegbree bladeren (best nog jonge en onbeschadigde), laat ze drogen een beetje en bereid ook dezelfde hoeveelheid suiker. Het best geschikt is rietsuiker of ongebleekte suiker, natuurlijke dus. Ik heb opnieuw de ruwe rietsuiker gebruikt.

Was de weegbree bladeren en snijd ze met schone schaar in stukjes van ongeveer 3 cm lang. Het zou handig om een helpende hand daarbij te krijgen, anders is het een beetje langdurig werk. Dek de bodem van een fles met suiker. Steek weegbree steek op de bodem van de fles in ongeveer 1.5 cm dikke laag een ​​bestrooi met een laag suiker. Druk de bladeren heel goed. Ga op dezelfde wijze laag voor laag. Lagen kunnen worden toegevoegd ook in de komende dagen, wanneer het nodig is. Na de laatste laag bladeren voeg een dikkere laag suiker, sluit de fles en zet op een zonnige plek.

In de komende dagen, zal de massa naar de bodem van de container zakken en het begint te siroop maken. Bij ons gebeurde dit al de volgende dag.

Druk de massa ook continu en als weegbree bladeren verschijnen op lucht, bestrooi ze weer met een klein laagje suiker. Na de laatste laag laat de fles staan ​​voor twee maanden in de zon, bijvoorbeeld op de vensterbank en druk de massa af en toe naar beneden. Mijn siroop rijpt nu, dus ik zal het eindproduct in zijn flesje later op de foto zetten.

Na twee maanden zeef de siroop door een zeefdoek (die mag niet gestijfd worden). Druk de weegbree bladeren in hetzelfde doek zodat ze al siroop vrijgeven.

Nu kan je je siroop gebruiken: 1 theelepel en 3-5 keer per dag.

Als u wilt een hoestmiddel voor volwassenen van te hebben, doe de weegbree bladeren terug in de fles, meng de brokken veroorzaakt door knijpen en giet over met ten minste 50% plum brandy. Laat het maar aan mengsel brouwen in de zon (op het raam) voor een maand tot zes weken en giet hem daarna in kleinere flessen. Gebruik 1 theelepel, 3-5 keer per dag

.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.