IMG 1499

Verzend koekjes als een pro

Elk jaar is het rond kerstperiode hetzelfde: koekjes bakken, decoreren en overal in de wereld versturen. Dit jaar was het ook niet anders; alleen was het van minder druk en heb ik maar kleine 850 koekjes gebakken. De decoratie echter is te gevoelig dus hoe verzen je ze zonder ze te beschadigen?

Ik heb op het internet gekeken maar de manier hoe ze dat in USA doen beviel me niet- het was te veel afval voor te weinig koekjes. Mijn methode? Ik leg ze in een verzenddoos in laagjes:

  1. De bodem bekleed ik altijd met bubbel-folie of een laag karton.
  2. Elke laag betekent telkens een plastic zakje in de maat van de verzenddoos en het bakpapier als basis om ze er op te leggen. Zodanig dat ze elkaar raken aan de zijkant maar niet aan de boven- of onderkant.
  3. Tussenlaag is dan een plastic folie foor het glas en dan herhaal ik de laag met koekjes.
  4. Als de doos tot 1 cm van bovenkant gevuld is doe ik als laatste alleen de bubbelfolie op en klaar.

Ik zorg altijd voor dat de doos zodanig gevuld is dat de koekjes in de doos na het verpakking niet meer kunnen bewegen en daarom zal geen enkele beschadigd worden. Zelfs niet als ik ze ook naar mijn broer in USA verstuur komt geen enkele met de schade toe.

In een doos kan ik dan op deze manier zelfs tot 250 koekjes kwijt en ze arriveren altijd zonder probleem. En je zal ook geen last van het uitpakken hebben.

Dit jaar heb ik ze alleen naar Tsjechië en Slowakije verstuurd en dan nog met een zelfgemaakte Tilda erbij – zie foto onderaan. Alles kwam perfect in orde zonder minste schade.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.