IMG 0936

Raspango sorbet ®

Ik had wat overschot frambozen van het fruitpluk en een verse mango in de koelkast. Dit kon dus niet anders zijn dan een nieuwe sorbet. Zelfs ijsmachine is niet nodig.

Bereiden 30 minuten .. Koelen 3 uur

INGREDIENTEN .. 4 pers

  • 570 g frambozen
  • 1 mango
  • sap van 1 limoen
  • 7 el honing
  • 2 blaadjes gelatine of 2 g agar agar

BEREIDING

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Pureer in een keukenmachine eerst de frambozen. Giet de puree door het zeef en doe in een pot. Nu pureer ook de mango met het limoensap. Doe ook de puree van mango in de pot met frambozenpuree. Voeg honing toe.

Los de gelatine in een kom met 1 el water op en giet bij de vruchten-honingmengsel. Meng goed samen. Schep dit in een recipiënt en laat voor minstens 3 uur in de koelkast volledig afkoelen.

TIP:
Als je geen ijsmachine hebt, geen probleem: Doe het sorbet in de vriezer voor 1 uurtje. Na het uurtje meng het sorbet direct in de vriezer en herhaal het mengen nog een keer. Klaar.

Giet daarna het mengsel in de ijsmachine en draai tot een zachte sorbet. Doe het sorbet in een luchtdicht gesloten recipiënt en laat invriezen.

Pureren van het fruit moet langzaam en niet op hoogste snelheid gaan. De reden daarvoor is, dat het vrucht wordt op hoge snelheid verwarmd, waardoor wordt de voedingswaarde van fruit (vitaminen en mineralen) vernietigt.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.