DSC03709

Pohánkové keksíky

Heerlijke koekjes met gezond boekweitmeel voor een TV avond of na hard studeren.

Bereiden 10 minuten .. Koelen over nacht .. Bakken 12-14 minuten .. Houdbaarheid 1 maand

INGREDIENTS .. 3 bakplaten

  • 160 g bloem
  • 100 g boekweit bloem
  • 220 g zachte boter
  • 85 g suiker
  • 30 g cacao nibs (optioneel)
  • 1/4 tl zout
  • 1,5 tl pure vanille extract

PREPARATION

Klop het universele en boekweitmeel samen in een middelgrote kom. Opzij zetten. Klop in een andere middelgrote kom de boter met de suiker en het zout gedurende ongeveer 1 minuut met een elektrische mixer, tot een glad en romig maar niet luchtig mengsel. Voeg de puntjes en vanille toe – ik liet de puntjes weg. Voeg de bloem toe en meng tot het is opgenomen. Schraap het deeg tot een massa en kneed het zo nodig een paar keer met je handen, tot het glad is.

Vorm het deeg in een blok, wikkel het in de koelkast en laat het minstens 2 uur staan, of bij voorkeur een nacht.

Plaats de kopspijkers in het bovenste en onderste derde deel van de oven en verwarm de oven voor op 350F graden. Bekleed de bakplaten met bakpapier.

Rol het deeg uit met een bebloemde deegroller en snijd vormen uit met een koekjessnijder. Leg de koekjes op minstens 5mm uit elkaar op de bakplaten.

Bak tot het koekje net aan de randen begint te kleuren, 12 tot 14 minuten, en draai de bakplaten van boven naar beneden en van voor naar achter halverwege het bakken. Koel de koekjes in de pannen op een rek, of schuif de bakpapier voorzichtig op het rek om de pannen vrij te maken. Laat helemaal afkoelen. De koekjes zijn heerlijk vers maar de volgende dag nog beter. Ze kunnen minimaal een maand in een luchtdichte verpakking worden bewaard.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.