IMG 8290

Perfect Glaçage ®

Om dit artikel te schrijven heeft me geïnspireerd de intensiteit van de bezoeken van recepten voor bereiding- wat anders – chocoladeglaçage. Ik weet uit ervaring dat de juiste voorbereiding en de toepassing van glazuren is echt heel belangrijk. En ik wil dit artikel wijden aan jullie allen om u met het bakken en decoreren van taarten, gebakjes te helpen en aan allen van jullie die daarmee net begonnen zijn. En dat met compacte informatie over de voorbereiding, de toepassing en de opslag van afgewerkte glaçages.

Natuurlijk zou ik ook blij met uw opmerkingen of vragen over andere mogelijke glaçages zijn. Deze kun je niet alleen via het formulier onderaan van elk recept of artikel versturen maar ook via onze LIFE online hulp Babelaar.

1. Kies altijd chocolade met de juiste vloeibaarheid van 3 druppels (zie verpakking).
Je kan de chocoladeglaçage na het glaceren invriezen: de glaçage behoudt zijn hoogglans, zelfs nadat deze is ingevroren en ontdooid.

2. De balans in het glaçage- recept is cruciaal voor een goed resultaat. Zo krijgt u de juiste structuur, zodat de glaçage ten minste twee dagen op de patisserie blijft kleven. Een uitgebalanceerd recept zorgt ook voor de typische hoogglans en rijke kleur van de glaçage.

3. Voor gebruik verwarm de glaçage op tot ± 35°C voor u deze aanbrengt. Niet hoger of lager dan 35°C. Op deze temperatuur is de viscositeit van de glaçage ideaal om deze eenvoudig en gelijkmatig aan te brengen.

4. Breng de glaçage altijd aan op diepgevroren patisserie van -18°C. Een lagere temperatuur veroorzaakt een thermische schok. Een hogere temperatuur doet de patisserie smelten.

5. Haal de patisserie van het rooster zodra de glaçage stopt met lopen. Anders trekt u er mogelijk gaten in.

6. Je kan de geglaceerde patisserie op -18°C bewaren. Als u het uit de diepvries haalt, plaats het dan meteen ten minste twee uur in de koelkast op 4°C om condensatie te voorkomen.

7. Maak de glaçage altijd minstens 24 uur op voorhand zodat ze perfect uitgerust zal zijn.

Alle onze glaçages kan je ook in onze nieuwste rubriek op POVVI Glaçages → vinden.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.