IMG 1694

Opfrissing in hete dagen

Deze zomer is inderdaad de meest hete in de bijna twaalf jaar dat ik in België woon. En men hoeft niet onderweg naar een vakantiebestemming te zijn om het ook in de auto te ervaren. Zeker als je met een grotere bestelwagen zonder airco rondrijdt. Hoe kunnen we ons dan afkoelen of onze huizen en appartementen meer leefbaar maken? Misschien met volgende trucjes:

  • ALU-VENSTERS

– Aluminium folie kan men niet alleen voor zijn zomerse BBQ gebruiken maar ook als een soort van vensterfolie. Rol ze gewoon uit de verpakking in de hoogte van je venster en bevestig ze langs binnen met schildertape en klaar. Het effect is voelbaar al na enkele minuten. Zo krijg je precies hetzelfde effect als bij zonwerende folie voor wagens. Alleen is deze veel goedkoper en all-around gebruiksvriendelijk. En bovendien na de hittegolf makkelijk te verwijderen.

  • VOETEN IN DE FRIGOBOX

– Je kan niet geloven wat je met een frigobox zoal kan doen. Iedereen heeft er één maar slechts weinigen weten dat deze boxen perfect geschikt zijn voor een ijsbadje voor onze voeten. In onze familie gebruiken we deze onderweg in hotels terwijl de inhoud in de elektrische koelkast zit te koelen. Thuis op het terras gebruiken we op deze manier ook baby-zwembadjes van zo’n 50 cm. Ook de grootste voeten kunnen er met gemak in. De koelkast kan natuurlijk vervangen worden door een emmer of een bakje voor de was 🙂

  • HANDSPROEIER

– Ik heb ooit gelezen dat kangaroos in Australia zichzelf koelen van de hoge temperaturen door hun voorste poten te likken. We moeten ons natuurlijk niet likken. We kunnen een andere hulpmiddel gebruiken: een handsproeier. Iedereen heeft het thuis: voor zijn wagen, of om vensters of bloemen te sproeien. Maar als je het te warm krijgt kan je je sproeier ook met ijskoud water vullen en er je onbedekte lichaamsdelen mee besproeien. Geloof me, het is zalig! En dames, op deze manier houden we niet alleen onszelf maar ook onze mannelijke halfjes koel en alert zeker gedurende een lange trip naar de vakantiebestemming met de auto. Ook in de file in de stad, of in trein of bus zullen jullie van zo een fantastische verfrissing zeker kunnen genieten.

  • WAAIER

– Een fantastische uitvinding voor klein en groot, voor jong en oud. In combinatie met de sproeier maakt dit elke weg, lang of kort, of het wachten op de luchthaven of waar dan ook een stuk aangenamer.

  • KOELE DRANKJES EN IJSJES

– Het laatste maar niet minst belangrijke middel zijn natuurlijk koude drankjes (we houden ook van bier zonder alcohol) en ijsjes. Best is mineraalwater te drinken omdat in de hitte ons lichaam door het zweet niet alleen water maar ook de nodige mineralen verliest. En als je voor een ijsje gaat is sorbet zonder melk of creme echt het beste wat er is. Bovendien is het ook makkelijk zelf te maken.

Verder wens ik iedereen een aangename zomer met nog meer goedkope en efficiënte afkoeltrucjes. En vergeet niet: alles, ook de hitte, heeft zijn oorzaak en de overal gepropageerde globale opwarming is het voor 100% niet 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.