IMG 46652

Mayetten

Mayetten zijn een soort mastellen met walnotenfrangipane typisch voor Gent. Oorspronkelijk was dat een koek met crème, maar als er ’s avonds iets overbleef in de bakkerij was het deze koek. Dus de bakker heeft de crème door een walnotenfrangipane vervangt en Mayetten zijn nu de echte voltreffers. Die van mij zijn gemaakt met pecannnoten.

Bereiden 40 minuten .. Rijzen 15+30+40-50 minuten .. Bakken 6-8 minuten

INGREDIENTEN .. voor 10 st

BEREIDING

Maak het melkbrooddeeg met 15 minuten voorrijs. Verdeel het deeg in 10 bolletjes van 40 gram. Leg ze op een bakplaat en druk na 30 minuten rijzen in het midden van de bolletjes een kuiltje. Dit hulpt best met een klein in de bloem gedrukt glas.

Strijk het deeg met losgeklopt ei en duw in elk kuiltje een stukje pecannotenfrangipane. Laat ze 40-50 minuten narijzen.

Bak de mayetten daarna 6-8 minuten op 225°C (hete luchtovens -20°C).

TIP

Strijk na het bakken abrikozenconfituur op de frangipane en glaceer met fondantsuiker. Druk de mayetten in de walnotenstukjes.

Het is vereist dat de vulling alvorens aan het gebruik van Mayetten eigenlijk wel gekoeld zal zijn. Anders wordt word ze tijdens het bakken zacht en vloeiend zoals die van mij (zie foto). De kwaliteit en de smaak, hoewel het geen afbreuk doet aan, maar Mayetten zijn dan niet zo mooi.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.