DSC03777

Hot Jogholate

Een exclusieve versie van BIO yoghurts voor de echte Chocoholics. Deze zijn op smaak gebracht met de originele Hot Chocolate voor in de melk. Onweerstaanbaar yoghurt met intensieve chocoladesmaak.

Bereiden 20 minuten .. Kweken 3 uur .. Houdbaarheid 5 dagen in de koelkast

INGREDIËNTEN .. tot 10 st à 100 ml

  • 1 liter gepasteuriseerde melk
  • 80 g bio witte yoghurt
  • 4-5 zakjes Dark Hot Chocolate

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 45-50°C.
Neem een betje van de melk en meng samen met BIO yoghurt.

Verwarm de rest van je melk tot 60°C. Voeg de chocolade erin en meng met een klopper tot de chocolade volledig in de melk is opgelost. Laat de melk nu afkoelen tot 40°C en verdeel over de voorbereide glaasjes.

Vergeet niet al je gerief en opslag glazen schoon wassen en steriliseren in gekookt water, zodat je de slechte bacteriën vermijdt!

Als de melk 40°C bereikt, voeg de yoghurtmengsel erbij en meng alles goed door.
Nu zal het process van de reproductie van bacteriën beginnen. Zet je yoghurts in een voorverwarmde oven en laat ze voor de volgende 3 uur op deze temperatuur blijven. Je hebt geen yoghurtmachine nodig.

Laat de yoghurts na drie uur nog afkoelen en nadien kan je van ze onmiddellijk genieten, of doe ze in de koelkast waar ze nog zullen verdikken.

Van een liter melk kan je tot 10 yoghurts maken. Wil je ze met een andere smaak, voeg dan bij de melk bijvoorbeeld Hot Chocolate met Melk, Cappuccino, Caramel, Honing smaak of Hot White Chocolate.

Je kan zoveel zakjes Hot Chocolate gebruiken zoveel je zelf wilt. Ik heb maar 3 zakjes per liter gebruikt omdat ik wou dat mijn yoghurtjes de yoghurtsmaak bijhouden en niet te zoet worden. Maar je kan het natuurlijk aanpassen naar je eigen wens of smaak.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.