IMG 9039

Hawaïaanse broodjes

Deze Hawaiian ananasbroodjes wil ik opdragen aan iedereen die een glutenvrij dieet nodig hebben en al langer op zoek naar lekkere, soepele ontbijtbroodjes zijn.

Bereiden 10 minuten .. Rijzen 45+30 minuten .. Bakken 15-20 minuten

INGREDIENTEN .. 15 pers

  • 420 g gluten-rij bloem, plus wat meer om te bestrooien
  • 2 tl gedroogde gist
  • 50 g suiker
  • 1 tl zout
  • 56 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 1 groot ei, op kamertemperatuur, losgeklopt
  • 240 ml + 1 el ananassap
  • 1 tl vanilla extract
  • 1 tl gemalen gember

BEREIDING

Doe de bloem, gist en suiker in de kom van uw mixer, en gebruik een handheld garde om goed te combineren. Voeg het zout, en klop te combineren. Voeg de boter, ei, ananassap, en vanille, en mix op lage snelheid met de deeghaak tot gecombineerd. Ik heb het in de kom en nadien op het werkvlak gedaan. Verhoog de mixer snelheid aan middelgrote en kneed ongeveer 5 minuten. Het deeg zal heel plakkerig zijn, maar moet glad en elastisch zijn. Breng het deeg een licht ingevette kom, groot genoeg voor het deeg rijzen tot zijn grootte te verdubbelen, en dek af met een geoliede stuk plasticfolie (of de geoliede bovenkant om uw proofing emmer). Plaats het deeg in de ijskast minstens 12 uur en maximaal 5 dagen.

Vet een bakblik in en leg het opzij. Haal het deeg uit de koelkast en leg het dan op een licht met bloem bestoven oppervlak. Kneed tot gladder. Met een met bloem bestoven bank schraper, verdeel het deeg in twaalf stukken van gelijke grootte en vorm van ronde broodjes. Plaats de eerste worp in de voorbereide bakvorm. Herhaal het met de resterende deegstukken en plaats ze in de bakblik minder dan 2,5cm van elkaar. Bedek de bakvorm met geolied plasticfolie en leg deze weg op een warme, tochtvrije plaats rijzen 30 minuten. Ontdek de pan en bestrijk de broodjes royaal met het eistrijksel. Laat de broodjes narijzen zonder ze opnieuw met folie af te dekken, tot ze volledig in omvang verdubbeld zijn (ongeveer 20 minuten meer).

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Plaats de bakvorm op de onderste rek van de voorverwarmde oven en bak tot ze licht goudbruin, en de binnenkant van de broodjes ongeveer 85°C warm is (ongeveer 20 minuten).

Even laten afkoelen in de pan voor het opdienen .

Als je geen gusting hebt om naar de winkel te gaan voor een ananassap, gebruik de rijstemelk, amandelmelk of gewone melk. De geur zal niet zo “hawaïaans” zijn, maar de smaak zal evenveel zacht zijn.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.