IMG 88392

Gojiijs ®

Toch is goji een vrucht uit Himalaya, dit recept is een versie van Amerikaans origineel.

Bereiden 10 minuten + koelen

INGREDIENTEN .. 4 pers

  • 100 g gedroogd goji, geweekt overnacht
  • 7 verse abrikozen, ontpit en in stukjes
  • 120 g suiker
  • 3 el honing
  • 2 blaadjes gelatine, geweekt in koud water of 2 g agar agar
  • 1 dl water van goji

BEREIDING MET BLADGELATINE

Week goji gedurende een nacht. Volgende dag giet de goji door een zeef en hou 2 dl van het gojiwater apart. Week de gelatineblaadjes in het koud water gedurende 10 minuten. Pureer het fruit in een mixer of handmixer. Voeg de honing toe en mix tot gladde massa. Verwarm het goji-water samen met de suiker to de suiker oplost is. Nu voeg nog de geweekte gelatineblaadjes toe en meng tot alles oplost is. Voeg de goji-abrikozen massa en meng alles goed samen. Laat afkoelen minstens 3 uur en verwerk verder in een ijsmachine of zet direct in de diepvriezer.

BEREIDING MET AGAR AGAR

Week goji gedurende een nacht. Volgende dag giet de goji door een zeef en hou 2 dl van het gojiwater apart. Los agar agar op in een beetje kookend water. Pureer het fruit in een mixer of handmixer. Voeg de honing toe en mix tot gladde massa. Verwarm het goji-water samen met de suiker to de suiker oplost is. Nu voeg nog de opgeloste agar agar toe en meng tot alles oplost is. Voeg de goji-abrikozen massa en meng alles goed samen. Laat afkoelen minstens 3 uur en verwerk verder in een ijsmachine of zet direct in de diepvriezer.

Als je vergeet goji weken de nacht voor het maken van dessert, maak je geen zorgen en doe zo minstens 3 uur voor het gebruik in het ijsje.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.