IMG 8133

Gevlochten vanilla ster

Fantastisch en sneller versie van gevlochten Nuutella ster, dit keer met banketbakkersroom en Speculoos pasta.

Bereiden 30 minuten .. Bakken 20 minuten

INGREDIENTEN .. 6 pers

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg de eerste vel bladerdeeg op met bakpapier bedekte plaat en smeer met banketbakkersroom. Zet het ander vel van het deeg erop en smeer hem met Spceuloospasta. Zet de derde vel bladerdeeg daarop en smeer ook deze met banketbakkersroom. Ten slotte leg bovenop het vierde bovenste laag van het deeg maar smeer hem niet.

Verdeel de taart in 16 secties, maar zorg dat je de taart niet door het midden snijd. Neem de twee naast elkaar liggende secties in de handen en draai ze uit lekaar 2,5 keer. Druk de middelste kanten tegen elkaar en herhaal het proces met de resterende delen van de taart.

Bestrijk de taart met losgeklopt ei en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten. Na de taart is afgekoeld, bestrooi ze licht met poedersuiker en serveer.

Origineel recept vermeldt gerezen deeg en Nutella als vulling. Sinds zaterdag is mijn zwarste dag wat werk betreft, verkies ik de snelle recepten, dus heb ik het recept voor bladerdeeg aangepast. Bovendien, mijn man is de echte “vanillekoning”, dus heb de taart voor hem met banketbakkersroom gevuld. En omdat mijn Speculoos Prins is ver eindigde ook zijn favoriete pasta in de taart als een vulling.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.