IMG 6392

Decoratie van mislukte recepten

Heb je ook gezocht een echt goed recept voor honingkoekjes en toen je het hebt geprobeerd heb je met spijt gevonden dat er niet werkt? Of zelfs dat het recept niet toevallig maar zodanig aangepast was zodat je het zeker niet juist zou krijgen ? Nu dat precies gebeurde aan iemand van mijn familie die mij recentelijk heeft bezocht.

Ik zelf bak ik onze traditionele honingkoekjes maar acht jaar, maar al na het lezen wat het recept was ik sceptisch en zeker van dat er gaat mislukken. Het probleem lag niet zoveel aan het feit dat er geen boter in het recept gemeld was zoals op het gevoel die ik heb na het lezen gekregen. Ik was zeker dat er in dit recept een duidelijke aanpassing was gedaan die voor het mislukken zal zorgen.
Wees zeker niet verrast door wat je leest : er zijn tussen ons inderdaad ook mensen die door toch klein, maar bewust verandering hun geheimen beschermen. Ja, we zijn maar mensen en iedereen van ons heeft zijn eigen manier hoe zijn geheim te beschermen.

Maar terug naar het recept. De vrouw die het recept heeft op deze manier gepubliceerd beweerde dat het om het “best recept” die ze ooit had gaat en dat de koekjes gemaakt met dit recept super zacht en lekker zullen zijn. Nu de koekjes zijn nooit zo geweest : niet na het bakken niet een week nadien en tot vandaag zijn ze zo niet. Tot grote teleurstelling van mijn familielid is zijn ze enorm hard en zelfs het doppen in de thee of koffie voor enkele minuutjes helpt hen niet om zachter worden. Gelukkig heeft ze ze maar van de helft van ingrediënten gemaakt 😉

Je zal nu misschien zeggen : gooi zo een recept toch weg ! Maar geloof mij vrij, het is echt niet nodig. De koekjes zijn zo echt niet eetbaar (alleen de varkens zullen van zulke koekjes plezier hebben) maar er is toch iets positief aan hen – namelijk, ze houden ook bij en na het bakken zo een mooie vorm dat ze na het decoreren er uitzien zoals uitgesneden van hout. En zo hebben we ze ook gebruikt.

Misschien zou ik ze tot vandaag allemaal hebben maar toen mijn familielid ze zag, we hadden bijna voor de koekjes gevochten wie gaat welke voor zich houden 😀

En voor jullie heb ik niet alleen deze reportage met advies maar ook de foto’s met onze perfect “mislukte” kerstversiering van gemodificeerd recept uit website van de krant Pravda.


Copyright © 2014 The Presidency of Very Visual Information. All Rights Reserved

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.