IMG 67931

Vlierbessen truffels ®

Truffels zijn dankzij de pure chocolade en vlierbessen echt gezond. En net zo “gezond” is ook hun grootte. Echt een aanrader!

Bereiden 5,5uur + 30 minuten

INGREDIENTEN .. 60 ks

  • 250 g vlierbessengelei
  • 454 g pure chocolade, in stukjes
  • 12 el slagroom
  • 450 g pure chocolade voor couverture
  • 200 g witte chocolade voor decoratie
  • 4 el vlierbessensiroop voor verkleuring

BEREIDING

Doe de gehakte chocolade in een grote kom. Verwarm de slagroom tot ze bijna kookt en giet over de chocoladestukjes. Wacht ongeveer 2 minuten tot de chocolade begint te smelten en roer dan alles goed samen tot hij volledig smelt.

Meng de chocolade met een klopper tot de homogeene massa. Dit is jou ganache. Voeg bij de chocolade de vlierbessengelei en meng goed samen. Sluit de kom af met een folie en laat voor 3 uur in de koelkast opstijven.

Bedek de bakplaat met een bakfolie of bakpapier. Met de hulp van twee theelepels maak van de chocolademassa mooie liefst kleinere balletjes en zet ze op de bakplaat. Als ze allemaal klaar zijn, zet ze voor 2 uur in de diepvriezer opstijven.

Doe de chocolade in een kom bestemd voor de microgolf. Zet de kom met de chocolade in de microgolf voor een minuut en roer hem daarna goed door. Herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten zal zijn. Let op! De chocolade mag niet te warm zijn, anders beginnen de truffels onder die warmte van binnen smelten.

Doop de balletjes in de chocolade met behulp van de vorkjes of speciaal daarvoor dienende lepels. Neem ze van de chocolade, zet ze op de bakplaat en herhaal het toto alle truffels gedompeld zijn.

Zet nu de truffels in de koelkast voor ongeveer 30 minuten. Verwarm nadien de witte chocolade au bain marie, meng samen met voedselkleur en besprenkel de truffels ter decoratie.

De resterende chocolade kan je gebruiken bvb. voor leuke figuurtjes voor bij de koffie (zie de laatste foto).

Bewaar de truffels in een gesloten recipiënt in de koelkast voor maximum twee weken.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.