IMG 2641

Salade van rode biet, linzen en feta

Nog een lekker recept van Weekend magazine. Rode biet is een enorm gezond groente voor iedereen met ijzer tekort, voor mensen met anemie, vermoeidheid, blaasproblemen maar ook als detox 😉

Bereiden 80 minuten

INGREDIENTEN .. 4 pers

 • 500 g rode bieten (ik heb ze van mijn vriendin Jarka gekregen)
 • 250 g groene linzen
 • 5 dl groentebouillon
 • 2 sjalotten
 • 4 el ciderazijn
 • 5 el olijfolie
 • een snuifje suiker
 • peper en zout

BEREIDING

Was de rode bieten en stoom 50 minuten. Laat afkoelen. Spel de linzen onder water en breng aan de kook in groentebouillon. Kook ze voor 20 minuten op laag vuur.

Ik heb gebruikt de linzen uit de blik 😉

Pel en snijd de sjalotten. Meng ze met gekookte linzen, de ciderazijn en 2 el olijfolie. Kruid met suiker, peper en zout.

Schil de rode bieten en snijd in stukjes. Meng met de linzen en laat alles 20 minuten trekken. Spoel de peterselie, zwier droog en hak fijn. Voeg aan de rode bietensalade. Verdeel de salade over de boorden en verkruimel er de feta over. Besprenkel met de rest van de olijfolie en serveer.

Als bijlage kan je wit of donker brood serveren.


 1. Philip
  Philip08-30-2014

  Ik ben geen linzenfan maar omdat het regelmatig op het menu komt begint het me wel te bevallen. Een heerlijk slaatje voor de veggie fans en daar hoor ik zeker ook bij. Ik zou er best een nootje aan durven toevoegen om er iets krokant bij te hebben. Dit was vandaag mijn lekkere lunch dankzij mijn privé chef. Bedankt, schatje.

  • Zuzana
   Zuzana08-30-2014

   Woaw, wat een profi commentaar 🙂 En dat rechtstrijks van mijn beste klant 😉 Kom maar naar huis, er wacht iets speciaal voor jou 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.