IMG 1014

Ravioli met eendenpaté

Meer originele ravioli in ons menu. Dit keer gevuld met een heerlijke eendenpaté. Hoewel ze nog steeds wachten om te worden gebruikt, zullen ze worden aangevuld door deze warme vinaigrette →. ‎

Bereiden 55 minuten .. Koken 30 minuten .. Houdbaarheid 3 maanden in de diepvries

INGREDIËNTEN .. 4 pers

 • 300 g harde tarwe (of glutenvrij alternatief)
 • sap van de rode kool fritters →
 • 2 eieren
 • 2 el olijfolie
 • BEREIDING

  Doe bloem, eieren, olie en ongeveer 150 ml rode kool sap in de keukenrobot en verwerk tot een glad maar zacht deeg. Zorg ervoor dat het niet stijf is. Kneed het vervolgens op een werkblad, vorm het tot een ball, wikkel het in voedselfolie en zet het voor een uur koud (de mijne stond in de koelkast gedurende nacht, maar het deed hem geen kwaad).

  Snijd vervolgens ongeveer een derde van het deeg, rol het uit tot een dunne vierkant en vouw het dubbel om het midden van het deeg te markeren. Schep uit de eendenpaté balletjes met een diameter van 0,20 eur muntenstuk en plaats ze een stukje dichter bij je (zie foto onderaan). Vouw de bovenkant van het pad door de paté, maar pas op dat er geen luchtbellen ontstaan. Bij het koken van ravioli kunnen ze kraken en worden zonder vulling.

  Vervolgens, ofwel het deeg met een deegsnijder of een ravioli-snijder (zie titelfoto), de individuele ravioli uitsnijden en op een met bloem bestoven blad leggen. Ga door totdat het deeg en de vulling volledig zijn verwerkt.

  De bereide ravioli worden vervolgens gekookt door ze in kokend, gezouten water te plaatsen en te koken totdat ze naar de oppervlakte drijven. Serveer met de saus naar eigen smaak, bvb.met (je kan de saus ook hier kiezen →). De mijne belandden in mijn ravioli-afdeling in de vriezer (zie foto onderaan).

  Eet smakelijk!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.