IMG 96551

Puur cacao crème ®

Crème van 100% pure, ongeraffineerde cacaobonen.

Bereiden 20 minuten

INGREDIENTEN .. 4 porcies á 150 ml

  • 3 eieren
  • 20 kl suiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 3 grote el gemalen ruwe cacaobonen of nibs
  • 125 g zachte melkboter

BEREIDING

Oorspronkelijk wou ik de cacao-kofie crème → maken. Maar al snel heb ik gevonden dat ik geen cacaopoeder meer had. En omdat ik gee zin had om onmiddellijk naar de winkel te gaan, heb ik besloten deze in het recept met gemalen, ruwe cacaobonen te vervangen.

Meng goed samen in bain-marie de eieren, suiker, vanille en gemalen ruwe cacaobonen. Zet op het vuur en mix met een handmixer op de laagste snelheid ca. 10 minuten (tot de crème dik wordt). Daarna zet van het vuur en meng de boter door het crème. Meng goed door tot de boter gesmolten is.

Giet de warme crème in de glaasjes en zet voor minstens 1 uur in de koelkast. Decoreer ze na afkoelen met de slagroom en eventueel met fantasietjes.

Het resultaat is verbluffend lekker crème met bittere, volle smaak van pure, ongeraffineerde cacao. Crème is niet alleen lekker, maar ook gezond en vol van bittere, volle smaak van pure, ongeraffineerde cacao. Bovendien bevat ook ijzer, magnesium en andere vitaminen en mineralen van pure cacao.

Ik zette de ruwe cacaobonen in een blender en heb ze gemalen. Daarna heb ik ze gezeefd en de poeder word gebruikt voor de crème. Maar uiteindelijk heb ik toegevoegd ook de dikkere stukken. De stukjes zijn in warme crème verzacht en dankzij hen is je crème echt fantastisch en zachtjes knapperig. De liefhebbers van donkere chocolade zoals ik en alle fans van gezonde snacks zal zeker in de wolken zijn.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.