IMG 843111

Pralines met framboosvulling

In 1912, neemt Jean junior, kleinzoon van de stichter van Neuhaus, de bloeiende zaak over. Daar laat hij zijn creativiteit de vrije loop en ontwikkelt hij de eerste gevulde chocolaatjes, die hij “pralines” doopt.

Bereiden 50 minuten

INGREDIENTEN .. 24 stuks

  • 200 g pure 70% chocolade

VULLING

  • 250 g frambozen coulis
  • 20 g pectine
  • 125 ml Cabernet Savignon
  • 315 g fijne kristal suiker
  • Benodigheden: praline moulds, lepel, klein palettenmes, spatula, bain-marie

BEREIDING

Verwarm de vormen kort voor het gieten. Zo vermijdt u temperatuurschokken die de chocolade achteraf dof kan doen uitslaan.

Zorg voor een makkelijk spuitbare, soepele vulling- bvb.frambozenvulling. Zorg er ook voor dat ze niet warmer is dan 25°C. Anders smelt de chocoladeschaal. Vermijd “staartjes” van de vulling die overlopen over de rand van de chocolade- schaaltjes. Dit kan lekken veroorzaken. Spuit de schaaltjes nooit voller dan tot 1,5 mm van de rand weg. Goed sluiten wordt anders onmogelijk.

Koel de pralines voor 10 minuten in de koelkast op 8°C. Giet een beetje chocolade over de pralines en strijk met een paletmes. Corrigeer eventueel de luchtblaasjes en trill de vorm even op een opervlakte om de luchtblaasjes te voorkomen. Zet de vorm terug in de koelkast op 8-10°C voor 5-10 minuten.

Ontvorm dan de pralines. Zorg dat de tafel kompleet schoon is en bekleed hem met bakpapier. Trek de handschoenen aan zodat de pralines geen vingerafdrukken krijgen. Geef de vorm een zachte slag en draai ze om om de pralines uit te halen. Vermijd dat de pralines op elkaar vallen, anders verliezen ze hun blikende look.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.