IMG 34081

Parmezaanse brioches ®

Een andere POVVI recept voor ontbijt. De smaak van de kaas versterkt zachtjes de subtiele smaak van donker gebak met zuurdesem.

Bereiden 10 minuten .. Rijzen 30 + 60 minuten .. Bakken 10 minuten

INGREDIENTEN .. 16 st

 • 650 g waldkorn bloem
 • 400 g lauwwarm water
 • 25 g gedroogd zuurdesem (of 200 g verse roggezuurdesem)
 • 40 g fijn geraspte Parmezaan
 • 10 g boter
 • 10 g zout

BEREIDING

Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng ze goed. Voeg de vloeistof en vermeng alles tot een deeg. Voeg de boter toe als alle bloem met het vocht is vermengt.

Kneed het deeg vervolgens door een wrijvende beweging te maken.
Kneed net zolang tot het deeg loskomt van de handen en het werkblad. Het deeg moet vast worden door voldoende te kneden. Kneed tot een homogeen deeg.

Vorm het deeg als het klaar is tot een bol en laat het deeg gedurende 30 minuten op kamertemperatuur rijzen, tussen twee doeken met plasticfolie erop.

Na het weeg van het deeg stukjes van ongeveer 60 g – 70 g en rol deze tot bolletjes. Druk deze even plat in de kaas en leg ze op ingevette bakplaat met een doek en plasticfolie erop. Je kan ze eventueel op de top in kruis snijden.

Laat ze 60 minuten rijzen. Bak ze na het rijzen 10 minuten op 230°C (heteluchtoven -20°C). Laat ze na het bakken op de rooster afkoelen. Nu ze ze ook klaar om invriezen te worden.


 1. Eva
  Eva01-31-2013

  Mhm, vyzerajú veľmi jedlé, keď nájdem tú tmavú chlebovú múku, vyskúšam. Zatiaľpresne s takým značením v obchode nevidela, ale chystám sa nákup, zásoby sa minuli, tak možno na ňu niekde narazím.

  • Zuzana
   Zuzana01-31-2013

   Evka, neviem ako sa to vola u nas na Slovensku, ale tu v Belgicku sa ta muka vola Waldkorn a je jednoducho uzasna.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.