IMG 4949

Kastanjerol

Deze rollade mag je maken zoveel met kastanje, koffie crème zoals met banana crème voorbereiden.

Bereiden 10 minuten .. Bakken 10 – 15 minuten

INGREDIENTEN .. 6 – 8 pers

  • 6 eieren, gesplitst
  • 70 g poedersuiker
  • 20 g cacao
  • 40 g harde tarwe bloem

Koffie versie. →

BEREIDING

Meng de dooiers met de suiker en cacao samen in een kom. Voeg daarna de bloem erbij en meng opnieuw. Klop de eiwitten in een aparte kom tot stevig. Meng de geklopte eiwitten door het cacaomengsel en giet het deeg op de bakplaat, bekleed met bakfolie of bakpapier. Strijk het deeg goed glad en bak op 180°C tussen 10 tot 15 minuten (die van mij is klaar al na 12 minuten, maar elke oven bakt anders). Neem gebakken deeg van de bakplaat af en rol onmiddellijk op en laat het deeg volledig afkoelen.

Als het deeg koud is, roll hem terug af en bestrijk met een dunne laagje rode bessen jam en daarna ook met de gewenste crème. Roll de rollade terug en laat in de koelkast gedurende minstens 3 uurtjes opstijven.

Als je de rollade op teflon bakfolie bakt en in deze folie ook oprolt, is er nadien geen verdere behandeling met crème of anderszins nodig omdat je rollade heel glad zal zijn en ook mooi blinken. Als je ze toch op een ander materiaal bakt, bestrooi de rollade onmiddellijk na afkoeling met cacao en poedersuiker.

TIP – BANANA VERSIE

* Vervang de kastanje crème met banana crème: in plaats van kastanjepuree gebruik hetzelfde gewicht geprakte banaan en meng samen met een beetje citroensap. Gebruik dan ook verse bananen als decoratie.
* Of strijk de crème op de uitgerolde deeg en leg daarop 2 bananen, veeg ze met room en dan rol op. Na afkoelen zal je een lekker banana-rol met stukjes banaan van binnen hebben.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.