DSC 2929

GGO Paaseitjes voor kinderen ?!!!

Misschien hebben jullie het ook gemerkt, dat de winkels rustig aan meer en meer gevuld raken met zoetigheden voor Pasen.

Ik ben een Slowaakse en was nooit gewoon van paaseitjes van chocolade omdat er bij ons in Slowakije geen gewoontes zijn. Niets slecht, gewoon tradities verschillen land per land.

Chocolade eitjes heb ik leren te eten eigenlijk pas na mijn komst naar België en heb ik ook tussen mijn favorieten gevonden. Maar vandaag wil ik jullie graag over iets anders informeren.

Ik wou voor mijn zoon zijn feestdag wat paaseitjes kopen om deze naar hem te sturen. Maar tot mijn grote verbazing heb ik ontdekt dat er drie van vijf verpakkingen met paaseitjes van Milka producent gemaakt is met GENETISCH (?) GEMODIFICEERDE MAISZETMEEL – zie de met zwart omcirkelde woorden op de foto’s van de verpakking.

Ja, ik was in chock geweest toen ik het niet maar op een product van Milka chocolade heb gevonden.

En ik vraag me af: bereid ons onze overheid samen met de producenten om stilletjes aan alleen GGO producten te kopen en te eten, zodat we zo rustig aan ook meer onze farmaceutische industrie ondersteunen? Wie heeft besloten om GGO producen, die volgens de wetgeving van EU niet zomaar in de voedsel van de consumenten terecht kan, ermee te laten maken?

Misschien zeggen jullie wel: ja, we eten dat toch in kazen, room, slagroom en andere producten, zoals in de suiker, dus wat? Maar misschien juist daarom zijn jullie ook sindsdien zieker geworden of erger aan toe dan voordien. Of misschien nog niet maar hoe kunnen jullie zeker van zijn dat er op lange termijn geen effect op jullie zal hebben? Bovendien beval EU een verbod voor alle producenten om de gevaarlijke stoffen op verpakkingen te melden en zelfs niet de hoeveelheden die in de producten aanwezig zijn. En hier heb ik dus geen vertrouwen meer als het over gemodificeerde of GGO producten gaat. Er is toch niet meer natuurlijke zetmeel, maar chemisch behandeld.

De studies uit USA beweren al nu, dat er meer en meer schade toegebracht had dan het goede. Iedereen zijn keuze natuurlijk, maar omdat ik dat aan niemand wens, ga ik deze producten ook bewust boycotten. Zo een product zal ik aan mijn kind of familie bewust en met plezier niet kopen. Dan betaal ik liever meer voor paaseitjes zonder GGO toevoegingen bij Leonidas (zie het hoofdfoto boven) of echte, toch duurdere en pure chocolade-eitjes van Neuhaus. Liever minder en kwaliteit, maar zeker geen GGO brol !

Zodat jullie kinderen niet zieker of slechter van worden, hier is mijn klein overzicht van Milka chocolade met GGO (?) maiszetmeel erin:


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.