IMG 0138

Ganache Framboos

Fantastische vulling van frambozen voor pralines, macarons en taarten.

Bereiden 15 minuten

INGREDIENTEN ..

  • 200 g witte Callebaut chocolade
  • 100 ml frambozencoulis
  • 15 g boter (bij gebruik van slagroom)

BEREIDING

Breng de gezeefde sap van verse of ontdooide fruit bijna aan de kook en giet het over de chocolade. Wacht even totdat de warme chocolade smelt onder coulis en meng alles goed. De massa zal een diep, dof en donker roze kleur krijgen. Giet in een afsluitbare container en zet voor een uur in de koelkast om de juiste dichtheid voor verdere verwerking te krijgen.

Na een uur, vul een spuitzak met een smallere neus met de ganache. Spuit de ganache op Macarons, als vulling voor pralines, of als crème voor de taart. Het resultaat is niet alleen opvallend, maar ook een hemel voor je smaakpapillen.

Opslag

Ganache kan je voor max. 5 dagen in een gesloten container in de koelkast opslaan. Ganache crème met moet je op een andere manier opslaan. Daarover zullen we bij het volgende recept spreken.

TIP

Op deze manier kan je de vruchten van welke aard dan ook, tot fruitganache verwerken. Toch probeer daarop letten dat de ganache echt sterk fruitsmaak zal hebben en niet verloren in de chocolade zal zijn. De beste vruchten voor ganache zijn citrus, mango’s, frambozen, aardbeien, zwarte bessen, bosbessen, passievruchten en ananas.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.