IMG 1838

Frangifruit ®

Kleurrijke taart van frangipane beslag en verschillende soorten fruit.

Bereiden 15 minuten .. Bakken 35 minuten

INGREDIENTEN .. 6-8 pers

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175°C. Temperatuur geldt voor alle soorten ovens.

Was alle vruchten onder stromend water en laat ze uitlekken. Verwijder daarna de kroontjes van aardbeien, knip de overgebleven stengels van kruisbessen en ontpit de resterende vruchten.

Bereid het beslag volgens het recept in de link.

Sinds de taart was bedoeld als een kleine verrassing voor het familiebezoek, wilde ik haar in een rechthoekige vorm bakken. Zoals ik elders gezegd heb, ik heb een hekel aan winkelen, en zelfs het feit dat ik geen rechthoekige cakevorm heb, slaagde me daarin niet gedwongen. Zoals ik het uiteindelijk heb opgelost kunt je op de foto’s hieronder zien. Als u dit voorbeeld wenst te volgen doe het dan verder als volgt:

Bekleed het bakblik met bakpapier. Giet in voorbereide vorm het frangipanebeslag en decoreer naar wens met vruchten. Bestrijk de vruchten met gesmolten boter, zodat ze bij het bakken niet afdrogen.

Bak de taart in een voorverwarmde oven cca.35 minuten. Laat na het bakken afkoelen en bestrijk de vruchten met vruchtengelei (bereid van confituur). Als je geen gelei hebt, gebruik dan taart-gelatine met gepaste kleur.

Ons Frangifruit smaakt ongelooflijk fris en lekker.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.