IMG 7871

Daniela ®

Deze taart wil ik aan onze eerste prinses van onze familie toewijden. Gelukkige naamdag, Daniela !

Bereiden 30 minuten .. Bakken 6-8 minuten .. Koelen 2 x 1 uur

PISTACHE BISCUIT .. voor taart met ø25 cm

  • 3 eieren
  • 125 g gemalen pistaches
  • 125 g poedersuiker
  • 30 g bloem
  • 125 g eiwitten
  • 30 g suiker

POMPELMOES GELEI

  • 300 g pompelmoes vlees
  • 45 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine (8g), gewekt in koud water

MANGOMOUSSE

BEREIDING

Meng de pistaches met poedersuiker. Klop de eieren, pistachemengeling en de bloem tot een luchtig beslag. Maak een stevig schuim met de eiwitten en de suiker en spatel onder het mengsel. Verdeel de biscuit gelijkmatig over een bakplaat van 40 x 30 cm belegd met bakpapier en bak af in een voorverwarmde oven op 220°C (hete luchtovens -20°C° gedurende ongeveer 6-8 minuten. Laat het deeg na het bakken afkoelen, snijd één taartbodem, leg hem in de vorm en plaats die in de diepvriezer.

Als je de bloem vervangt door rijstbloem zal je taart ook perfect voor coeliakiepaciënten zijn.

POMPELMOES GELEI

Mix het vruchtvlees zonder membranen samen met de suiker tot puree. Mliaaam! Haal de gelatine uit het water, smelt die en voeg toe bij de puree. Verdeel de pompelmoes gelei gelijkmatig over over de bevroren biscuit en plaats in de diepvriezer.

MANGOMOUSSE

Snijd twee rijpe mango’s in blokjes, mix het en weeg 250 g van af. Haal de gelatine uit het water, smelt ze en meng onder de mangopuree. Meng de helft van deze massa door de opgeklopte room en de andere helft door het schuim. Vermeng beide tot een homogene mousse. Proef de smaak – of liever niet, omdat anders zal je het niet meer voor de taart gebruiken 😉 Ik had het trouwens hier heel moeilijk mee, omdat er enorm verrukkelijk smaakt.

TAART OPBOUW

Haal de vorm met pistachebiscuit en pompelmoes gelei van de diepvriezer en vul voor de helft met met de mangomousse. Leg het tweede plaat biscuit erop, vul tot boven en strijk de taart recht. Plaats de taart daarna terug in de diepvriezer.

Verwijder de vorm en decoreer de taart naar wens en fantasie.

Gebruik geen kant-en-klare vruchtenpuree. Die kunnen de smaak van de mousse totaal kapot maken.

Waarom moet de taart in de vriezer en niet in de koelkast? Omdat gevroren creme kleeft niet op de folie, die wordt in de vorm gelegd. Zo zal het oppervlak van de taart niet kapot gaan of vernietigd worden tijdens het verwijderen van de folie. Na het stollen en decoratie is voldoende om de taart in de koelkast te zetten, want zo zal de taart terug tot de gewenste temperatuur ‘opwarmen’.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.