IMG 9223

Internationaal Vrouwendag in IVCA

Met een speciaal DANK U aan Isabelle van IVCA, mijn persoonlijke fotograaf, Lalita en Aurelie (meisjes, jullie weten waarom) 🙂

Op 8 maart zijn we uitgenodigd geweest naar het YWCA-Antwerpen (Internationale Vrouwencentrum Antwerpen, dat deel maakt van het World YWCA – Young Women’s Christian Associaton) om samen met hen een mooie Internationale vrouwendag te vieren en ook voor en met vrouwen een leuke workshop te organiseren. Het thema was : Gezond koken en eten.

Ik werd gevraagd om interessante, gezonde en snelle hapjes te bereiden met informatie voor vrouwen die echt uit alle hoeken van de wereld komen : Afrika, India, Madagascar, Marokko, Europa … .

Na de openingsceremonie werden alle dames in groepjes verdeeld, afhankelijk van welke workshops en evenementen ze gekozen hadden. In mijn groep waren er een tiental vrouwen van verschillende nationaliteiten. Tijdens de demonstratie kwamen er nog kijklustigen bij.

In het begin legde ik uit wat de voordelen zijn van de geselecteerde ingrediënten zowel voor onze gezondheid als onze portemonnee. Daarna zijn we samen begonnen aan het creatieve deel van het programma. Als je in het buitenland woont zoals ik sla dan dergelijke programma’s zeker niet over. Je zult niet alleen je sociale vaardigheden en de taal kunnen oefenen, maar ook het vermogen om je niet alleen aan mensen, maar ook tenvolle aan een nieuwe omgeving en wijzen van samenwerking aan te passen. En als je op het evenement zelf volledig voor de allereerste keer bent zoals ik vandaag dan is het echt een heel interessante en waardevolle ervaring.

Eerst, maar met succes, volgde het “eindexamen” met het openen van een nieuw pak zoute sticks. Maar het is ok, ik ben zo een ervaring rijker 🙂 Vervolgens kon ik lekker het eerste aperitiefhapje de Kaasbezems → bereiden. En ik moest echt snel zijn want mijn kaasbezems waren zo snel als de eerste sneeuw verdwenen.

De bezems werden gevolgd door de bereiding van de Sardinetomaatjes →. En tot mijn verbazing hebben alle vrouwen op deze hapjes echt geweldig gereageerd. De meesten van hen vonden het vullen van tomaten met een patisseriezakje met een tip gewoon geweldig. En alhoewel ik echt genoeg van hen had voorbereid, waren ze in een oogopslag weg. Verder bewijs dat eenvoud geen kwaad kan.

Een ander type van aperitiefhapje – Zalm pralines → – maar dit hebben we niet gemaakt. In feite heb ik besloten om ze met onze typische Slowaakse Honingkoekjes te brengen en cadeau te geven. En geloof het of niet, zelfs als ik er veel meer had meegebracht, zou het geen minuut duren en zouden ze allemaal weg zijn.

Ik kan alleen maar concluderen dat ik op deze Internationale Vrouwendag meerdere malen werd beloond : ik ontmoette vele interessante vrouwen, ik heb een waardevolle ervaring opgedaan en kon van het geluk en glimmende gezichten van volledig onbekende vrouwen en moeders genieten, terwijl ze een klein cadeautje ontvingen.

En het is echt waar: de mooiste van de wereld zijn niet de dingen, maar de ogenblikken.


 1. lalita
  lalita03-09-2014

  Bedank Zuzanna…

  • Zuzana
   Zuzana03-10-2014

   Graag gedaan, Lalita, jij en Aurelie zijn bedankt 🙂 Tot volgende “actie” 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.