Answers Ahead Sign1

Roep Mij aan en Ik verhoor u

In de dienst van God en Zijn volk ben ik al een tijdje en daarom verrast het mij maar heel weinig als het over de aanvallen van de demonen gaat. Inderdaad, zij zijn heel actief als u de verkondiging van het Evangelie, zoals het door God gevraagd is, doet. Maar omdat ik zulke aanvallen steeds vaker ervaar en speciaal na het verkondigen van het Evangelie aan mensen met spiritistische of satanistische achtergrond of diegene die met oude cult bezig zijn, heb ik besloten om van twee mij bekende exorcisten iets bij te leren. Ik heb ze dit gevraagd: Waarom ervaar ik, telkens na het verkondigen van het Evangelie aan mensen die met satanisme bezig zijn, of na het gebed voor dodelijk zieke mensen zware dromen of nachtmerries? Ik ben er absoluut niet bang van maar het stoort wel mijn nachtrust. Een van hen heeft mij tot vandaag geen antwoord gegeven, de andere zei dat het bij de dienst hoort. Maar een duidelijk antwoord op mijn oorspronkelijke vraag heb ik dus niet gekregen.

Een beetje teleurgesteld door hun “stilte” en door het feit dat ik op de sites van de katholieke kerk absoluut niets daarover vond heb ik mij tot Jezus zelf met de woorden van de psalmist gewend: “Heer Jezus, ook jij kan zien dat ik ontdek hoe niemand bezorgd is om mij. Elke hulp is mij ontnomen, niemand die nog aan mijn leven hecht. Daarom vraag ik U: help mij en leer mij Jezelf over mijn probleem. Omdat ik in de Bijbel ook geen woord vond dat jou apostels zoiets moesten ervaren na de verkondiging van het Evangelie. En in profeet Jeremia zeg jijzelf: “Roep Mij aan en Ik verhoor u. Grote, ondoorgrondelijke dingen maak Ik u bekend.”

En Jezus gaf mij wel antwoord.

Eerst in een droom.
In mijn geest heb ik alles kunnen zien zoals vanop een hogere verdieping. Ik zag mezelf in deze droom in gouden licht staan, te midden een omheining met grote, dikke, lichthouten balken zoals die men voor de opbouw van zijn hek rond zijn huis gebruikt. Langs voor, aan de linkse kant en van achter zag ik tussen de balken iets dat op goud-witte platen, gemaakt van goud en linnen tegelijk leek te zijn. Deze platen vormden de vulling tussen de balken precies zoals een hek rond een huis. Maar van de rechtse kant zag ik dat tussen drie balken de platen ontbraken. Plotseling, van achter het hek dat voor mij stond kwam de duivel en probeerde door een “onbeschermde” sectie tot mij te komen. Maar hij kon het niet omdat een onzichtbare kracht hem tegenhield. Dus bleef hij maar tussen die balken zonder platen rondgaan en zoeken hoe hij toch tot mij kon komen. En toen zei de Heer tot mij:
“Tot nu toe heb ik jou persoonlijk op deze twee plaatsen beschermd. Maar de tijd is gekomen, dat jij zelf leert hoe jij jou eigen leven op die plaatsen moet beschermen. Ik zal het vanaf nu niet meer doen. Ik heb jou genoeg kennis en kracht en alles wat nodig is gegeven zodat je jezelf vanaf nu beschermt.”

Ik voelde mij alsof ik een piloot was die na zijn opleiding de eerste keer een enorm vliegtuig kreeg om alleen de wereld rond te vliegen. Ja, het gaat om verantwoordelijkheid en het gebruiken van de genade op een totaal nieuwe manier.

De volgende dag heeft mij tijdens het gebed dit vers aangesproken: Zoals bergen omringen Jeruzalem, zo omringt de HEER zijn volk van nu tot in eeuwigheid.” (Ps 125,2) De hele dag was ik bezig met na te denken wat God ermee bedoelde en over mijn droom. En het enige wat ik op dat moment kon verstaan was, dat die bergen rondom Jeruzalem – de aanwezigheid van God dus – de gouden omheining van mijn droom weerspiegelden. Maar zelfs wetende dat God mij beschermt, was ik verstoord door het feit dat er twee van die platen ontbraken. En ook stoorde mij Zijn uitleg dat de tijd gekomen is dat ik mijn leven vanaf nu zelf moet beschermen en op een nieuw niveau.

Nog een week met niets anders bezig te zijn, dan denken over de bedoeling van Jezus zijn woorden en wat is het dat ik moet leren als bescherming. Maar ja, onze God houdt zich graag schuil en openbaart niet alles zo makkelijk zoals wij het in de supermarkten zien, toch? Toen ik “plots” een preek van een Engelse pastoor heb gevonden. In zijn preek sprak hij over de macht van Jezus zijn bloed en Zijn werk op Golgotha. Hij sprak over het lijden van onze Heer en legde de Schriften erover uit op een manier die mij enorm naar het hart heeft gegrepen. Nooit in mijn leven heb ik noch een pastoor, noch een priester zo over het lijden van Jezus Christus horen spreken. En toen kwamen alle puzzels van mijn droom en Jezus’ woorden samen en ik heb begrepen wat ik moest leren: ik moest de macht van Jezus zijn bloed leren kennen om ze te gebruiken! De preek van de pastoor zal ik apart publiceren omdat ze het werkelijk waard is.

Het belangrijkste is dat ik sindsdien effectief mijn leven bescherm zoals Jezus van mij vroeg en dat ik sindsdien geen nachtmerries meer heb.

Maar boos op mijn broers-priesters ben ik niet. Alleen wil ik ze allemaal bij deze graag vragen: Besteed aub. veel meer aandacht aan de opbouw van Jezus Zijn Kerk en aan de groei van het geloof van jullie gelovigen! En zeker minder aan verschillende projecten en dingen rondom. De opbouw van het geestelijke tempel – Christus Zijn lichaam- is het zeker meer dan waard en die tempel, zoals wij weten kan men met geen aardse materialen bouwen.

Glorie, lof en dank aan de Heer!

Zuzana

 1. els
  els04-04-2016

  mooie getuigenis en bedankt voor het mooie gebed over het Bloed van Jezus dat ik van jou mocht ontvangen

  • Zuzana
   Zuzana04-04-2016

   Bedankt Els, maar jij weet dat hetzelfde wacht voor u, he? 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.