Spravodlivost3

God is mijn Advocaat

Ik ben heel blij dat ik het getuigenis van mijn man kan publiceren. Het is zijn dank aan de Advocaat en de Verdediger par excellence – aan onze Vader, Jezus Christus. Laat het een aanmoediging zijn voor allen die hongerig en dorstig naar gerechtigheid zijn, want zij zullen inderdaad verzadigd zijn.

Eind 2016 heb ik een winkelpand gesloten. Mijn huurcontract liep ten einde. Alleen was de verhuurder het niet eens met de opzegtermijn van één maand en vroeg bijkomende huurgelden en schadevergoedingen terwijl hij op geen van beide recht had.

In plaats van een menselijk gesprek dwong hij mij in een langlopende rechtszaak. Ik had geen geld voor een advocaat en zag me verplicht de zaak zelf te behandelen. Geen erg prettig gevoel. Mijn Ezer Kenegdo stond me bij en richtte me naar God als mijn enige en echte advocaat.

Geleid door Hem zijn we twee maal, eerst het vredegerecht en daarna voor het gerecht in hoger beroep, ter plaatse geweest ruim vóór de rechtszaken zelf, om te bidden en om te doen wat God ons heeft opgedragen : zijn gerechtigheid verkondigen en voor de dienaars van de rechtbank bidden. Nadien volgden de rechtszaken. Eerst het vredegerecht waar de zaak werd gewonnen. De verhuurder ging daarop in hoger beroep. Ik voelde me ongemakkelijk omwille van de intimidaties van de advocaat van de tegenpartij die niet alleen mijn bewijsstukken tegen mij gebruikte maar ook schreef in zijn conclusie dat ik geen advocaat onder de arm had genomen. Daarmee heeft hij God getergd want Hij is mijn advocaat.

We zijn blijven bidden met de woorden die God ons zelf had gegeven en dit tot op het laatste moment. Vóór de voorlaatste zitting liet God me weten dat ik op de rechtbank de leugens van de tegenpartij zou ontmaskeren. En het is echt gebeurd. De advocaat vroeg uitstel en suggereerde me dat mijn aanwezigheid dus eigenlijk niet nodig was terwijl hij toch zijn partner naar deze zitting gestuurd had om me bij verstek te laten veroordelen. Dat is niet gelukt want God sprak tot mij en gebood me toch te gaan. Zelfs de rechter had de opzet begrepen en zei geen verder uitstel meer te dulden. Ik heb deze versen letterlijk kunnen ervaren :

  • Jesaja 54,17Elk wapen dat tegen jou wordt gesmeed zal machteloos zijn, en ieder die jou in
    een geding belastert zal zelf veroordeeld worden.
  • Jeremiah 1,9.12Hiermee leg ik mijn woorden in jouw mond. Zo snel als een amandelboom in
    het voorjaar uitbot, zo snel laat ik mijn woorden uitkomen.
  • Job 20,5Het gejuich van goddelozen verklinkt snel en de vreugde van de misdadiger is
    kortstondig.

Na de laatste zitting is nu het vonnis uitgesproken waarbij de tegenpartij veroordeelt is. Ze moeten mij nu een eerherstel betalen van één euro.

Ik wil God bedanken om mijn advocaat te zijn, zijn belofte na te komen, voor de steun die ik de hele periode van Hem heb ontvangen en voor de bevrijding van de zware last die dit allemaal veroorzaakte.

Jezus is het ware Woord van God die vlees is geworden.

Philip

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.