IMG 3275

Glutenvrij zuurdesem

Je kan de gedroogde gist vervangen door bvb. geraspte aardappel en 1 el honing toevoegen. Zoals op de foto:

Bereiden 5 minuten .. Rijzen 2-3 dagen

INGREDIENTEN

  • 1 cup water, 43-46°C
  • 2 1/4 tl droge gist
  • 192 g rijstebloem

BEREIDING

Sommige studies tonen aan dat deze aminozuren zijn niet meer giftig voor mensen die gevoelig zijn voor gluten. Kortom, deze culturen gedeeltelijk verteren de tarwe of andere granen, doet een deel van de taak van de maag op voorhand een deel van het spijsverteringsproces. Wanneer u de darm helende voordelen van lactobacillus voegen, het resultaat is brood dat fungeert als geneeskunde, heerlijke geneeskunde, op dat. Met behulp van zuurdesem starter om brood te bakken met behulp van glutenvrije granen is een uitstekende manier voor mensen met coeliakie en gluten-intolerantie om de voordelen van zuurdesem culturen te krijgen en te genieten van heerlijk vers brood.

Combineer alle ingrediënten in een 1-liter container. Het zal een dikke massa vormen. Dek losjes af met plasticfolie of folie en laat staan ​​voor 1-3 dagen op een warme plaats, roeren 2 of 3 keer per dag.

De starter zal stijgen en dalen tijdens het fermentatieproces. Wanneer het klaar is om te gebruiken, zal het bruisend eruitzien en kan een laag van sterke drank, of vocht op de top van de starter hebben, die terug geroerd kan worden.

Gebruik de starter meteen, of zet het in de koelkast.

U kunt gemakkelijk te vullen uw starter door het houden van ten minste een kopje opzij afgewerkt. Voeg 1 kopje water en 1 1/2 kopje witte rijst meel. Dek losjes af en laat op een warme plaats gedurende 12 uur, of twee keer roeren. Gebruik wat je nodig hebt, en koel de rest. Vullen als dat nodig is.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.